U bevindt zich hier: Home » Nieuws

Wie gebruikt er Windows 8?

21 mei 2013

 

Sinds Microsoft aankondigde bezig te zijn met een nieuwe desktopversie van Windows ontstond er veel rumoer. Windows 8 zou een wedergeboorte zijn en het idee 'navigeren via een computer' was opnieuw uitgevonden. Dit concept kende, zoals bij elk nieuw concept, veel voorstanders en tegenstanders.

Sinds Microsoft aankondigde bezig te zijn met een nieuwe desktopversie van Windows ontstond er veel rumoer. Windows 8 zou een wedergeboorte zijn en het idee 'navigeren via een computer' was opnieuw uitgevonden. Dit concept kende, zoals bij elk nieuw concept, veel voorstanders en tegenstanders.

Riskant!

"Het is het meest riskante project waar Microsoft ooit aan is begonnen" aldus Tom Warren (2012) omdat nu van gebruikers geëist wordt dat ze zich aanpassen aan een nieuwe manier van 'computeren'. Deze nieuwe vormgeving is een reactie van Windows op het groeiende marktaandeel, dat Google en Apple kregen door de komst van hun mobiele alternatieven voor Windows. Het resultaat is een volledig vernieuwende Windows User Interface (gebruikerspaneel) dat is ontworpen voor touchscreens en de nieuwe generaties Windows Apps. De nieuwe omgeving voelde echter alles behalve bekend. Sinds 26 oktober 2012 is de consumentenversie beschikbaar en nu zijn we ruim een half jaar verder. Hoe denken mensen nu over deze nieuwe vormgeving en zijn we inmiddels ondanks de negatieve berichtgeving al gewend?

Dat valt tegen

Op 16 mei 2013 berichtte Forrester Research dat het bedrijfsleven nog niet klaar is voor Windows 8. Ze concluderen dat er weinig interesse is voor Windows 8 (in vergelijking met Windows 7 is Windows 8 slechts half zo populair sinds de lancering). Daarnaast vinden veel bedrijven de nieuwe omgeving van Windows 8 geen verbetering. Toch stelt Microsoft dat ze al 100 miljoen licenties hebben verkocht en de Windows Store inmiddels 60 duizend applicaties bevat. Of de licentiebezitters ook daadwerkelijk hun versie gebruiken; daar is weinig over bekend.

Stem en praat mee!

Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervaringen zijn met Windows 8. Laat ons weten of je het al hebt gebruikt en wat je er van vindt. Wordt dit de nieuwe manier van navigeren of blijft het voorlopig toekomstmuziek? Praat met ons mee op onze facebookpagina en/of reageer via onze poll.

 

Offerte aanvragen?

Wij bellen u!

Samenwerken?

Volg ons op Google+